Logotyp: Gå till GITS startsida

Samverkan Västra Götaland

Gemensam Information och TjänsteSamordning
49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Logotyp: Gå till Västra Götalandsregionens startsida
Logotyp: Gå till VästKoms startsida
Logotyp: Gå till startsidan för GITS

GITS, Gemensam Information och TjänsteSamordning
49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Nyhetsarkiv GITS


 • Nytt datum för digitaliseringskonferens
  Konferensen Digitalisering och lärande för hållbar hälsa, vård och omsorg i samhället på Högskolan Väst i Trollhättan har fått nytt datum. Det nya datumet är 17/9. Sista anmälningsdag för att delta fysiskt är 10/9.
  Läs mer

 • GITS on tour Borås 24/5
  OBS, ny plats och lokal!Kom och träffa oss i Borås fredagen den 24 maj!Tid: kl11.00-12.00Plats: FoU-centrum Södra Älvsborg, Sven Eriksonsplatsen 4, 503 38 Borås
  Lokal: Bengt Dahlin
  Vägbeskrivning: Vägbeskrivning till FoU-centrum Södra Älvsborg (researchweb.org) Länk till annan webbplats.Vi fortsätter våra möten runt om i Västra Götaland för att möjliggöra dialog och utbyte för en ökad samverkan mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna. Ställ dina frågor om GITS, om vårt uppdrag och hur vi arbetar med samverkan eller berätta om din verksamhet och idéer du har för att öka samarbetet.Vi ser fram emot att träffa dig!/Maria, Gisella, Helena, Christer, Charlotta, Angelica, Linda, Johanna, Krister, Rebecca och MattiasKan du inte komma till Borås? Vi har ett digitalt möte samma dag klockan 13.30-14.00. Anmäl dig till info.samsa@vgregion.se för att få möteslänk.

 • GITS on tour Uddevalla 26/4
  Kom och träffa oss i Uddevalla fredagen den 26 april!Tid: kl11.00-12.00Plats:Uddevalla sjukhus, lokal: Smögen, VG-huset (Målpunkt U, plan1) ,Vintergatan 8
  Hus VG ( U-huset) Word, 178 kB, öppnas i nytt fönster.
  Vi fortsätter våra möten runt om i Västra Götaland för att möjliggöra dialog och utbyte för en ökad samverkan mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna. Ställ dina frågor om GITS, om vårt uppdrag och hur vi arbetar med samverkan eller berätta om din verksamhet och idéer du har för att öka samarbetet.Vi ser fram emot att träffa dig!/Maria, Gisella, Helena, Christer, Charlotta, Angelica, Linda, Johanna, Krister, Rebecca och MattiasKan du inte komma till Uddevalla? Vi har ett digitalt möte samma dag klockan 13.30-14.00. Anmäl dig till info.samsa@vgregion.se för att få möteslänk.

 • GITS on tour SU Sahlgrenska 27/3
  OBS, ny plats och ny lokal (Ej Mölndal)!Kom och träffa oss på SU Sahlgrenska onsdagen den 27 mars!Tid: kl11.00-12.00Plats: SU Sahlgrenska, Blå stråket 10 (Matsalsbyggnaden, mitt emot cafét), lokal: Kapseln Kapseln - Servicewebben (vgregion.se) Länk till annan webbplats.Vi fortsätter våra möten runt om i Västra Götaland för att möjliggöra dialog och utbyte för en ökad samverkan mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna. Ställ dina frågor om GITS, om vårt uppdrag och hur vi arbetar med samverkan eller berätta om din verksamhet och idéer du har för att öka samarbetet.Vi ser fram emot att träffa dig!/Maria, Gisella, Helena, Christer, Charlotta, Angelica, Linda, Johanna, Krister, Rebecca och MattiasKan du inte komma till SU? Vi har ett digitalt möte samma dag klockan 13.30-14.00. Anmäl dig till info.samsa@vgregion.se för att få möteslänk. 

 • GITS on tour Skövde 31/1
  Kom och träffa oss i Skövde onsdagen den 31 januari!
  Läs mer

 • GITS on tour Göteborg 27/11
  Kom och träffa oss i Göteborg måndagen den 27 november!Tid: 13.30 -14.30Plats: Regionens hus Göteborg, Bergslagsgatan 2, lokal Godståget (Vita huset)Vi fortsätter våra möten runt om i Västra Götaland för att möjliggöra dialog och utbyte för en ökad samverkan mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna. Ställ dina frågor om GITS, om vårt uppdrag och hur vi arbetar med samverkan eller berätta om din verksamhet och idéer du har för att öka samarbetet.Vi ser fram emot att träffa dig!/Maria, Gisella, Helena, Christer, Charlotta, Linda, Johanna och MattiasKan du inte komma till Göteborg? Vi har ett digitalt möte samma dag klockan 14.30 – 15.00. Anmäl dig på info.samsa@vgregion.se.

 • WHO uppmärksammar elevhälsodatabasen
  Världshälsoorganisationen, WHO, uppmärksammar arbetet med elevhälsodatabasen i Västra Götaland. Läs artikeln genom att klicka på länken nedan. Observera att texten i länken är på engelska.
  Läs mer

 • GITS on Tour Vänersborg 30/10
  Läs mer

 • GITS on Tour
  Kom och träffa oss i Borås torsdagen den 21 september! Tid: 11.00 -12.00
  Plats: Regionens hus i Borås (Ekenäsgatan 15, Lokal Operahuset)

  Läs mer

 • Ledig tjänst - Elevhälsodata Väst
  Inom ramen för GITS söker vi nu en Funktionskoordinator Elevhälsodata Väst Läs mer och ansök via länken:Regionutvecklare - Funktionskoordinator Elevhälsodata Väst - VGR gemensamt (vgregion.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Sista ansökingsdag är 25:e maj

 • Digitalisering i praktiken inom hälsa, vård och omsorg 23:e maj
  Välkomna till konferensen Digitalisering i praktiken inom hälsa, vård och omsorg 23:e maj Den 23 maj 2023 kl. 09:00 - 16:00
  PLATS Högskolan Väst, Trollhättan. Entré AIL.Mer information och anmälan finns här: Konferensen Digitalisering i praktiken inom hälsa, vård och omsorg 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Översyn av GITS omfattning och uppdrag samt ledning och styrning
  2012 etablerades Gemensam information- och tjänstesamordning (GITS) av VästKom och Västra Götalandsregionen (VGR) i enlighet med den rapport som togs fram på kommunsidan gällande förvaltningsorganisation för gemensamma IT-system. I linje med rapporten ska GITS vara organisationsneutral och värdera både regionens och länets 49 kommuners behov likvärdigt.Behov av samverkan och möjligheten att hålla samman frågorna har under tiden ökat bland annat utifrån den gemensam visionen om Framtidens Vårdinformationsmiljö (FVM), vision eHälsa 2025 och den välfärdsutmaning offentlig sektor står i, när färre ska ta hand om fler.I och med VGRs etablering av Koncernstab Digitalisering (2022 ) och det förberedande arbete som behöver göras kring Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) och införandet av optionerna i systemet Millenium har GITS ledningsgrupp beslutat om att en översyn ska göras för att säkerställa att GITS agerar på ett sätt som blir effektfullt för båda parter och som möjliggör en framtidssäkring.Läs mer om uppdraget här:Uppdragsbeskrivning Översyn av förvaltningsorganisation Gemensam information- och tjänstesamordning (GITS) 2022-2023.pdf (vgregion.se) Länk till annan webbplats.

 • Programmet klart för Digitalisering i praktiken
  Slutgiltigt program för konferensen Digitalisering i praktiken är nu satt. Ta del av genomförda brukarrevisioner kring SIP för barn och unga, aktuell forskning om Samverkan vid vårdplanering eller information om utredning och proposition kring Sammanhållen information inom vård och omsorg. Delta på plats i Trollhättan den 24 maj eller på distans
  Läs mer

 • Anmälan öppen till Digitalisering i praktiken
  Den 24 maj hålls konferensen digitalisering i praktiken inom hälsa, vård och omsorg. Övergripande program finns nu att ta del av och möjlighet till anmälan.
  Läs mer

 • Save the Date! 24 maj 2022
  Återigen planeras konferensen Digitalisering i praktiken inom hälsa, vård och omsorg. Temat för 2022 är - Krav och möjlighet att ta del av information
  Läs mer

 • GITS on Tour forsätter 2020
  Kom och träffa GITS och dess medarbetare. Vi kommer under 2020 fortsätta med våra möten runt om i Västra Götaland för att möjliggöra närmare dialog och utbyte för att öka samverkan.
  Läs mer
NYHETSARKIV

Adress:
Regionens Hus
40544 Göteborg

Besöksadress:
Regionens Hus
Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Kontakta GITS
gits@vgregion.se

Org Nr: 232 100 0131